Vår samordnare går vidare till ett annat arbete inom organisationen vi söker därför hennes ersättare. Vill du arbeta tillsammans med engagerade medarbetare i en grupp med hög trivsel. Kom till oss! 

Vad kan vi erbjuda dig?

Som samordnare/socialsekreterare får du möjlighet att skapa förutsättningar för att familjer där det förekommer våld får det bästa stödet av socialtjänsten. Ett viktigt och engagerande arbete med stor omväxling. Samordnarens uppgift är att utifrån verksamhetsplan utveckla arbetet inom området inom socialförvaltningen, främst inom individ- och familjeomsorgen. Arbetet innebär bland annat arbete med intern och extern samverkan, planera och utföra utbildningar samt att arbeta konsultativt gentemot övriga delar av förvaltningen.  Samordnaren arbetar också del av tjänst med handläggning av insatser till vuxna utifrån socialtjänstlagen. Sedan några år finns ett familjevåldsteam bestående av socialsekreterare från olika delar av verksamheten. Som samordnare är det din uppgift att leda gruppens arbete. 

Utöver tjänsten som samordnare finns ytterligare en socialsekreterare som i huvudsak arbetar med handläggning inom området våld i nära relation. I närmaste arbetsgruppen finns även kollegor som arbetar som socialsekreterare kring målgrupperna missbruk och socialpsykiatri. På enheten finns även ett Rådgivningscentrum som bedriver öppenvård riktad mot vuxna samt ett HVB-hem för personer med missbruk/beroende samt boendesamordnare och två budget- och skuldrådgivare. Enheten leds av en 1:e socialsekreterare en arbetsledare och enhetschef. 

Vi tillämpar flextid och inarbetad tid (ledig halvdagar/klämdagar) samt friskvårdsbidrag alternativt friskvårdstimme. Vi har nyligen flyttat till helt nya lokaler som är anpassade till socialförvaltningens verksamheter. Lokalerna ligger i nära anslutning till Resecentrum. 

Vad söker vi hos dig?

Socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Önskvärt är fördjupad sakkunskap inom området våld eller övergrepp av eller mot närstående.  Erfarenhet av arbete inom området våld i nära relationer krävs.

I uppdraget ingår att planera och genomföra utbildningar samt att arbeta konsultativt gentemot övriga delar av socialförvaltningen, vilket kräver en pedagogisk förmåga och en vilja att arbeta utåtriktat. Meriterande är att erfarenhet och kunskap av kommunal förvaltning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/111
Kontakt
  • Maria Johansson, enhetschef, 0515-885314
  • Erica Lann, 1:e socialsekreterare, 0515-885229
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb