Vi söker en utvecklingsintresserad 1:e biståndshandläggare till Biståndsenheten i Falköpings kommun!
1:e biståndshandläggare är en ny roll hos oss och vi söker dig som vill vara med att utveckla och driva processer tillsammans med oss. Enheten består av en enhetschef, biståndshandläggare, samordnare LSS, socialsekreterare LSS samt administrativ personal och färdtjänsthandläggare. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten som 1:e biståndshandläggare innebär att du har en viktig funktion där du arbetar nära och stöttar enhetens nio biståndshandläggare i ärenden. Du kommer att ge handläggarna metodstöd i ärendehandläggning och juridiska frågor, där målet är att stödja handläggarnas självständiga och ansvarstagande arbetssätt. Vidare ansvarar du för omvärldsbevakning samt att främja och underlätta samverkan och samarbete internt och externt. 

I rollen krävs det att du har en god förmåga att samverka med andra enheter men även med externa aktörer. Du har en roll som ledare, utan att vara chef, där du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå lösningar. Det är av stor vikt att du har en helhetssyn och kan förstå verksamheten utifrån olika nivåer och perspektiv. Du ska vara strukturerad och tydlig i ditt arbetssätt. Du behöver även ha ett gott bemötande samtidigt som du säkerställer att de vi är till för får ett gott bemötande. 

På biståndsenheten arbetar vi utifrån arbetssättet, Individens behov i centrum (IBIC) och vi använder Viva som verksamhetssystem. 

Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Vi söker dig som är utvecklingsintresserad och är engagerad i frågor som rör myndighetsutövning inom bistånd och målgruppen äldre. Det är ett krav att du har goda kunskaper gällande lagstiftning och erfarenhet av myndighetsutövning samt har datavana. Du är stresstålig och flexibel och ser till att det som behöver göras blir gjort. Du ser hellre möjligheter än svårigheter och tycker om utmaningar i att hitta konstruktiva lösningar på komplexa problem. Du är ödmjuk och lyhörd inför andras uppfattningar. Du har lätt för samverkan både internt och externt samt har god förmåga att arbeta självständigt och i team. 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ledarskapsrollen sedan tidigare.

Körkort är ett krav för tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/71
Kontakt
  • Daisy Ek, 0515-885758
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb