Falköpings grundskolor står inför en organisatorisk förändring i samband med nybyggnad av ett högstadium, vilket kommer innebära att flera av kommunens skolor står inför en utvecklingsfas där Du som kommunal rektor kommer bli delaktig i ett spännande förändringsarbete!

Vilka är vi?

Centralskolan med Fritidshem är en av fem F-6 skolor i centralorten i Falköpings kommun. Skolan ligger centralt I Falköping  och har sin verksamhet i byggnader från tidigt 1900-tal. Centralskolan utgör ett övergripande rektorsområde och leds av en rektor. Rektor har det övergripande ansvaret. Vi söker nu en skolledare som bitr Rektor till skolan. Som bitr. rektor kommer du att tillsammans med rektor få en övergripande ledande funktion för skolans arbete. Du kommer ha personalansvar och på delegation ansvara för del av skolans inre organisation. Du arbetar tillsammans med en rektor där du formellt biträder rektor i arbetet med ledning. Som skolledningsteam arbetar ni tillsammans med personalen med att driva och utveckla skolan mot framtiden. Som bitr. rektor har du tillsammans med rektor stor möjlighet att utveckla området mot framtiden och vara en del av framtida skolorganisationen i Falköping.

I dag är Centralskolan en F-6 skola med tillhörande fritidshem med ca 350 elever Skolan har en hög andel behörig personal och ett utvecklat  kvalitetsarbete, där bla ÄDK finns med som en hörnsten i arbetet med att ha hög kvalitet på undervisning. Det finns tydliga strukturer för skolans inre arbete då skolan har växt i omfång som F-6 skola. Idag har skolan 2 eller 3 parallella klasser per årskurs med tillhörande fritidshem. Centralskolan är en anrik skola som har varit i en utvecklingsfas för att möta en del i den framväxande skolorganisationen i Falköping.

Centralskolan har ett upptagningsområde som gör skolan till en mångkulturell skola  I dag har skolan ett rektorsteam med en rektor och en biträdande rektor där ansvaret för olika delar fördelas genom delegation. Sedan februari finns en ny rektor på plats och nu söker vi en kollega till teamet. Ni bygger ett ledningsteam tillsammans.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som bitr rektor arbetar du tillsammans med rektor och är delaktig och delansvarig i att leda den operativa verksamheten på enheten och skötseln av den dagliga driften. Ni planerar, genomför, analyserar och utvärderar verksamheten tillsammans med personalen på skolan.

Du ska vara drivande och leda dessa processer som bidrar till utveckling av verksamheten mot en framtida skola. Centralskolan är viktig del i skolorganisationen i Falköping. I ditt uppdrag som rektor ingår skolutveckling, personalansvar, ekonomiansvar, elevhälsoarbete, rekrytering, uppföljning av resultat, utvärdering och analys av det systematiska kvalitetsarbetet, lokaler, arbetsmiljö, medarbetarsamtal med mera.

Du ingår i en rektorsgrupp för grundskolan där du regelbundet träffar kommunens övriga skolledare och rektorer . Inom förvaltningen finns olika stödfunktioner att tillgå i din roll som rektor

Vad söker vi hos dig?

Vi vill att du:

har en pedagogisk högskoleutbildning. har erfarenhet och är kunnig inom F-6 området. har ett demokratiskt och tillitsbaserat ledarskap

  • som ledare är du mål- och resultatinriktad, stabil, kreativ, uthållig, kommunikativ, självgående och strukturerad.
  • kan arbeta självständigt och samtidigt ha en god samarbetsförmåga.
  • har ett tydligt uppdragsfokus där elevens utbildning står i centrum och ditt ledarskap baseras på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
  • du har en förmåga att bygga nära och bra relationer till elever, vårdnadshavare, personal och kollegor. 
  • har en god samarbetsförmåga och är mångfaldsmedveten. 

Det är meriterande att du har påbörjat eller genomgått rektorsutbildning eller något annat ledarutvecklingsprogram samt om du har erfarenhet av att leda större enheter.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Urval och intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden en anställning ska du uppvisa ett aktuellt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister för arbete inom skola eller förskola i Sverige (RPS 442.5 2008-06-18/1).

Du hittar aktuell blankett på Polisens hemsida.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/106
Kontakt
  • Henrik Ader, 0515-885620
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb