Falköpings grundskolor står inför en organisatorisk förändring i samband med nybyggnad av ett högstadium, vilket kommer innebära att flera av kommunens skolor står inför en utvecklingsfas där Du som kommunal rektor kommer bli delaktig i ett spännande förändringsarbete!

Vilka är vi?

Mössebergskolan med Fritidshem är en av fem F-6 skolor i centralorten i Falköpings kommun. Skolan ligger vid foten av Mösseberg och har nära till Mössebergs friluftsområde och natur och samtidigt gångavstånd till centrum. Mössebergskolan utgör ett övergripande rektorsområde och leds av en rektor. Rektor har det övergripande ansvaret. Vi söker nu en skolledare som bitr Rektor till skolan. Som bitr. rektor kommer du att tillsammans med rektor få en övergripande ledande funktion för skolans arbete. Du kommer ha personalansvar och på delegation ansvara för del av skolans inre organisation. Du arbetar tillsammans med en rektor där du formellt biträder rektor i arbetet med ledning. Som skolledningsteam arbetar ni tillsammans med personalen med att driva och utveckla skolan mot framtiden. Som bitr. rektor har du tillsammans med rektor stor möjlighet att utveckla området mot framtiden och vara en del av framtida skolorganisationen i Falköping.

Mössebergsskolan är en F-6 skola med ca 500 elever fördelade i  tre paralleller per årskurs med tillhörande fritidshem. Skolan har en väl inarbetad organisation och har hög andel behörig personal. Skolan har ett utvecklat kvalitetsarbete och god måluppfyllelse

Vad kan vi erbjuda dig?

Som bitr rektor arbetar du tillsammans med rektor och är delaktig och delansvarig i att leda den operativa verksamheten på enheten och skötseln av den dagliga driften. Ni planerar, genomför, analyserar och utvärderar verksamheten tillsammans med personalen på skolan.

Du ska vara driven och nyfiken och aktiv i att  samverka i processer som bidrar till utveckling av verksamheten mot en framtida skola där förtrogenhet och engagemang i det systematiska kvalitetsarbetet är viktiga hörnstenar.  I arbetet som bitr. Rektor kommer det att ingå personalansvar, elevhälsoarbete, rekrytering, uppföljning av resultat, utvärdering och analys av det systematiska kvalitetsarbetet, lokaler, arbetsmiljö, medarbetarsamtal med mera.

Du ingår i en verksamhetsgrupp där du regelbundet träffar kommunens övriga skolledare och rektorer. Inom förvaltningen finns olika stödfunktioner att tillgå i din roll som skolledare

Vad söker vi hos dig?

Vi vill att du:
-har en pedagogisk högskoleutbildning.
-är driven och brinner för utvecklingsfrågor.
-har ett demokratiskt och tillitsbaserat ledarskap

Vi ser det som meriterande om du:
-har erfarenhet av att arbetat med och mot de yngre barnen skolan.
-gärna har erfarenhet av ledarfunktionen sedan tidigare.
-har påbörjat eller slutfört någon form av ledarskapsutbildning.

Som ledare är du mål- och resultatinriktad, stabil, kreativ, uthållig, kommunikativ, självgående och strukturerad. Du kan arbeta självständigt och samtidigt ha en god samarbetsförmåga. Du har ett tydligt uppdragsfokus där elevens utbildning står i centrum och ditt ledarskap baseras på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Det är viktigt att du har en förmåga att bygga nära och bra relationer till elever, vårdnadshavare, personal och kollegor. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Urval och intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden en anställning ska du uppvisa ett aktuellt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister för arbete inom skola eller förskola i Sverige (RPS 442.5 2008-06-18/1).

Du hittar aktuell blankett på Polisens hemsida.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/107
Kontakt
  • Henrik Ader, 0515-885620
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb