Vill du arbeta förebyggande med ungdomar?

Då är ett vikariat som behandlingssekreterare en mycket god inträdesbiljett till vår enhet och uppdraget som IFO:s Ungdomsenhet har.

Vilka är vi?

Här har Socialförvaltningen samlat det mesta av det förebyggande arbetet för unga 12-18 år. Vi utför både biståndsbedömning som serviceinsatser.  UBO HVB- och stödboende är emellertid enhetens största verksamhet och på många sätt enhetens hjärta. En dygnet runt verksamhet som alltid strävar efter att nå de mest utsatta ungdomarna i kommunen och erbjuda ett hem, under längre eller kortare tid beroende på vilken situation som uppstått.

På UBO arbetar tolv personer, tio behandlare samt en arbetsledare och en föreståndare. Huset ligger naturskönt på gångavstånd från Järnvägsstationen, har en egen trädgård och finns nära Ranliden där all administration kring vår förvaltning ligger samlat. En närhet mellan verkställighet och myndighet som gynnar samverkan. UBO HVB- och stödboende har 7-10 platser beroende på boendeform och placeringstiden kan variera utifrån uppdrag från socialsekreterarna.

Vi som arbetar på UBO har en positiv människosyn, kan hantera konflikter, har god självinsikt samt intresse för omvärlden, och vi vill se att Du bidrar till den kollegiala andan. Vi tar mycket eget ansvar för verksamheten och förväntar oss att Du gör detsamma.

Vad kan vi erbjuda dig?

Verksamheten har en miljöterapeutisk struktur, vilket kräver att Du har god kunskap i hur man sköter ett hem och förstår varför förutsägbarhet är viktigt för att skapa trygghet. Flertalet av aktiviteterna med de unga bygger på samtal, vilket innebär att Du ska ha lätt att skapa relationer och kunna uppmuntra och motivera den unge till en förändring av tillvaron. En stor del av arbetet handlar om att motivera unga till egen förändring, inge hopp, bidra till utveckling och känsla av meningsfullhet i en tillvaro som ofta har präglats av psykosociala problem, tidig utsatthet så som våld och/eller beroendeproblematik eller neuropsykiatriska funktionshinder som verkat hämmande.

Som behandlingssekreterare förväntas Du ge omvårdnad, ha daglig tillsyn och gränssätta placerade ungdomar, på ett sätt som inger förtroende och skapar allians. Du ska även vara behjälplig med att erbjuda metodstöd och ha ett övergripande ansvar i den dokumentation och de delmål som ska uppfyllas för alla placerade. Du bör ha kännedom om lagstiftning och de riktlinjer som gäller för HVB verksamhet enligt Socialstyrelsens föreskrifter. Du ska vara en skicklig behandlare med förmåga att driva processer som gynnar individen och som tillför kvalité i verksamheten i stort. Du ska ha god förmåga att samverka med beställande socialsekreterare och vårdnadshavare utifrån uppdrag.

Vad söker vi hos dig?

Du ska helst ha påbörjat högre studier, helst med inriktning socialt arbete men andra inriktningar kan också vara intressanta.

Det är meriterande att tidigare ha arbetat på HVB eller ha annan erfarenhet av ungdomsarbete i förening eller skola.

Körkort B för manuell växellåda är ett krav.

Arbetsspråket är svenska och vi förutsätter att Du behärskar det flytande i tal och skrift. Men vi ser även flerspråkighet som en tillgång, och det är meriterande om du även behärskar engelska, somaliska, arabiska eller kurdiska.

Upplysningar

Tjänsten är ett vikariat från 1 maj till 18 aug med möjlighet till tillsvidare-tjänst när vikariatet löpt ut.

Om du blir erbjuden en anställning ska du uppvisa ett aktuellt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

Observera att arbetstiden är schemalagd dygnet runt, med betoning kvällar och helger. Anställningarna är på heltid eller deltid.

Intervjuer kommer hållas löpande så vänta inte med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-08-18
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/124
Kontakt
  • Camilla Hoffrén, 0515-885535
  • Maria Andersson, 0515-885323
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb