Vi söker en erfaren familjehemssekreterare för tillsvidareanställning till Individ och familjeomsorgen i Falköpings kommun. 

Vad söker vi hos dig? 

Vi söker dig som är driftig, intresserad av att arbeta med utgångspunkt i barn och ungas behov samt duktig på att samarbeta. Vi önskar att du är bra på att skapa struktur och gillar att vara delaktig i verksamhetsutveckling.

Socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning är önskvärt. Erfarenhet av att arbeta som familjehemssekreterare och med myndighetsutövning är meriterande liksom kunskap om metodik för att utreda och utbilda familjehem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som familjehemssekreterare tillhör du placeringsgruppen där vi arbetar med barn som är placerade i familjehem. Ditt uppdrag blir att rekrytera, utreda och matcha familjehem gentemot barnets behov. Under placeringen arbetar du med att handleda och vara ett stöd för familjehemmen i deras uppdrag. Placeringsgruppen består av  9 medarbetare som leds av en förste socialsekreterare och en enhetschef.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett utvecklande och meningsfullt arbete. Enheten består av kollegor med lång och kortare erfarenhet och mycket arbetsglädje. Du får en nära arbetsledning via förste socialsekreterare samt även tillgång till extern handledning. Som anställd har du flextid och därmed möjlighet till viss anpassning avseende hur du förlägger din arbetstid inom flexramen. Klämdagar och dag före helgdag är inarbetade varför du då är ledig eller slutar vid lunch. Som anställd i Falköpings kommun har du möjlighet att välja mellan ett friskvårdsbidrag eller en friskvårdstimma per vecka samt fri tillgång till kommungymmet. Det finns även möjlighet till att kunna arbeta på distans en dag i veckan. Vi håller till i nyrenoverade lokaler i nära anslutning till Resecentrum.

Vill du bli en av oss? Tveka inte att söka. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kan kontakta och intervjua kandidater under ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/118
Kontakt
  • Heidi Hansen, 0515-885387
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb