Ett av kommunens övergripande mål är ett socialt hållbart Falköping som tillsammans med den övergripande visionen om det goda livet lägger grunden för vårt arbete. Vill du vara med och skapa förutsättningar för kommunens invånare att komma i arbete är detta en tjänst för dig. I rollen som arbetsledare hos oss erbjuder vi en spännande möjlighet att kombinera arbete i våra praktiska verksamheter med att få människor att växa och utvecklas!

Vad kan vi erbjuda dig

Som arbetsledare ansvarar du för den dagliga driften i våra verksamheter. Verksamheterna består av en secondhand butik, möbellager, hunddagis, caféer och en verkstad och tillsammans utgör dessa "Fabriken".

Vi strävar hela tiden efter att utveckla och driva våra enheter framåt för att skapa nya och fler möjligheter för de individer vi möter. Det är ett varierat arbete där du handleder och coachar människor med målet att nå egen försörjning och inkludering på arbetsmarknaden. På arbetsmarknadsenheten möts du av erfarna kollegor som till exempel arbetsmarknadskonsulenter, arbetsledare, administratörer, arbetsterapeut och socialsekreterare.

Verksamheterna utgör en del av Falköpings Kommuns arbetsmarknadspolitiska åtgärder där vårt uppdrag är att se möjligheter och stimulera utveckling av människors förmågor. I verksamheterna har vi ett antal anställda medarbetare samt praktik och arbetsträningsplatser. 

Vad söker vi hos dig?

Vi ser att den sökande har en relevant högskoleutbildning eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. 

Då ditt arbete till stor del består i att handleda och coacha medarbetare och praktikanter med målet en hållbar försörjning är det viktigt att detta är områden där du har dokumenterad kunskap och erfarenhet. 

I din roll har du kontakt med såväl interna som externa aktörer, det är därför värdefullt om du har god kunskap om arbetslivet såväl lokalt, regionalt och nationellt.

Du har kunskap och erfarenhet inom arbetsmarknadsområdet och vi ser gärna att du även har erfarenhet inom socialt arbete. Meriterande är också om du har erfarenhet av ledarskap samt affärsvana, då en del av din arbetstid är förlagd på enhetens secondhandbutik. 

Du har god förmåga att tänka kreativt och har lätt för att samverka och bygga nätverk.

Du har som person mycket stor förståelse för människors olikheter och varierade förutsättningar. 

För dig är ett gott bemötande, struktur och kommunikation viktigt liksom att du har en tålmodig, pedagogisk och empatisk förmåga. Du gillar att arbeta i team, är trygg i dig själv och som med stort engagemang och drivkraft vill vara med och utveckla ett socialt hållbart samhälle. 

Hos oss är gruppdynamiken viktig, därför kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/119
Kontakt
  • Patrik Brandt, 0515-887143
  • Peter Löfholm, 0515-887191
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb