Vill du få möjlighet att testa ett arbete i en engagerad arbetsgrupp där brukarnas delaktighet och inflytande är vägledande? 
Varmt välkommen med din ansökan till oss på Dotorpsgatan, Falköping kommuns nyaste LSS-bostad!

Vilka är vi?

Dotorpsgatan är ett LSS-boende i centrala Falköping. Vi ger stöd till 12 personer med beslut om boende enligt LSS. Fyra personer bor i vår gruppbostad på markplan och resterande åtta i servicebostadslägenheter i samma hus.

Hos oss arbetar vi utifrån en humanistisk människosyn där alla är lika mycket värda och vår utgångspunkt är att alla gör så gott dom kan utifrån den situation de befinner sig i.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi är en arbetsgrupp med stort engagemang som strukturerat arbetar för att utvecklas tillsammans med de vi ger stöd till. Vi försöker undvika ett alltför fyrkantigt sätt att tänka och förhåller oss istället till en gemensam norm där avsteg från normen är en del av vårt arbete och den ”fingertoppskänsla” vår profession kräver. Att kunna jobba så kräver tillit, öppenhet och prestigelöshet, det kan vara svårt men det är också väldigt utvecklande.

Hos oss får du delta i regelbundna metodmöten, både i helgrupp och i mindre kontaktmannateam. Som stöd i respektive kontaktmannateam finns verksamhetens stödpedagog.

Sammanfattningsvis erbjuder vi dig ett roligt, utvecklande och omväxlande arbetet där vårt huvudsakliga uppdrag är att stödja, stärka och motivera de personer vi arbetar med till att kunna hantera sin vardag och sitt liv.

Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som:

  • har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning.
  • bygger ditt arbete på att försöka förstå de du möter, se tillvaron som de ser den och respektera det perspektivet.
  • som vill reflektera och hantera brukarnas eventuella strategier och de komplexa situationer vi möter i vårt arbete.

Du har ett positivt synsätt och ett genuint intresse för att möta människor. Du har lätt för att engagera andra, dela med dig av dina kunskaper och samarbeta. Arbetet kräver också att du är trygg i din roll och kan ta självständiga beslut när det krävs.

Du ska vidare ha ett professionellt förhållningssätt, verka för en god samverkan med brukarens olika nätverk, kommunicera med brukare och personer kring denne på ett empatiskt, lyhört och respektfullt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vilket för oss innefattar förmåga att läsa av individers behov, ett flexibelt tankesätt och förmåga att anpassa sig till nya situationer.

Du ska ha gymnasial utbildning inom omvårdnadsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet, med fördjupning inom verksamhetsområdet. Alternativt någon annan utbildning och/eller fördjupning som bedöms likvärdig kompletterat med minst tre års erfarenhet från funktionshinderområdet.

Meriterande för din roll som stödassistent är utbildning eller erfarenhet av PERMA, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Vana att arbeta med genomförandeplaner och dokumentation är ett plus.

Vi eftersträvar en arbetsgrupp där individers olika styrkor bidrar till helheten. Vi värdesätter en god gruppdynamik och ser därför gärna manliga sökande till tjänsten.

Upplysningar

Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till tillsvidare-anställning, ytterligare information ges vid en ev. intervju.

Intervjuer kommer hållas under v.17 & 18.  Rekryteringen kommer att ske i samverkan med några av de som bor på boendet. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/84
Kontakt
  • Maria Fahlqvist, 0515-885241
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb