Låga trösklar och samverkan är två av grundtankarna med Ällagatans förebyggande team. Nu har du möjlighet att bli en del av vårt unika team som riktar sig till att stödja familjer och barn i Falköpings kommun!

Ällagatans förebyggande team är en av socialförvaltningens förebyggande verksamheter och har funnits i drygt 5 år. På Ällagatan arbetar tre familjebehandlare och nu söker vi en fjärde kollega med kulturkompetens.

Ällagatan är en verksamhet som erbjuder råd och stöd till föräldrar och/eller andra närstående vuxna kring ett barn. Låter detta spännande och lockande och brinner för att hjälpa människor som är mest utsatta i samhället, då har du hamnat rätt i ditt nästa jobbuppdrag.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team där vi tillsammans kommer att möte föräldrar och barn och ungdomar som behöver råd och stöd. Uppdraget är kombinerat, det handlar dels om att arbeta proaktivt och dels uppsökande för att fånga upp personer som riskerar att utveckla ett socialt riskbeteende. Du kommer även att samverka med andra verksamheter för att vi ska kunna nå ut till föräldrar och barn med olika ursprung. En stor del i arbetet är enskilda samtal med föräldrar och barn men Ällagatan erbjuder även olika gruppverksamheter riktade till både barn och familjer. På Ällagatan samverkar vi, vid behov och om föräldrar önskar, med andra aktörer så som skola, barn- och ungdomspsykiatrin. Vi arbetar utifrån Socialtjänstlagen, Barnkonventionen och BBIC.

Vad kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig även reflektionstid i form av teamtid och vi har extern handledning. Det finns stora möjligheter till flertal vidareutbildningar som anställd hos oss. 

Vi erbjuder dig cykel som förmån, semesterväxling, friskvårdspeng eller friskvårdstimme. Det finns även ett kommungym som är öppet alla dagar i veckan. 

Vad söker vi hos dig

Du bör ha en socionomexamen, socialpedagog alt. annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Vi söker dig som trivs att arbeta i team, är positiv och bidrar till ett utvecklingsarbete på Ällagatan. Tidigare erfarenhet av socialt arbete samt utbildning och erfarenhet av olika föräldrastödsprogram är värdefullt och meriterande. Det är även meriterande om du har någon form av kulturkompetens och flerspråkighet som exempel somaliska.

Som person önskar vi att du är självgående, trygg och nyfiken på människor samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är en person som inger förtroende, skapar tilltro och har förståelse för andras situation, lyssnar och visar hänsyn. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar

Du kommer organisatoriskt att tillhöra Enheten insatser till barn. Enheten består av placeringsgrupp med en förste socialsekreterare, ett behandlingsteam 0-12 år samt verksamheter som Familjecentral och Familjerådgivning. Enheten består totalt av 20 medarbetare samt en enhetschef. 

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/165
Kontakt
  • Heidi Hansen, 0515-885387
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb