Söker du ett arbete där du kan vara med och verkligen göra skillnad för barn, unga och deras familjer? Då är det här jobbet för dig!

Vi söker nu en 1:e socialsekreterare till enheten Barn och Unga då en av våra nuvarande 1:e socialsekreterare går vidare till en tjänst som enhetschef inom organisationen. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt arbete på en enhet med stort engagemang. Du blir en del av ett gott team som med hjärta och kompetens arbetar för barnets bästa. Hos oss får du stimulans i arbetet kombinerat med skratt, härliga möten och välkomnande kollegor. Det är tillsammans vi kan göra skillnad för de vi möter. 

Tillsammans med enhetschef och ytterligare en 1:e socialsekreterare utgör du enhetens ledningsgrupp. Det finns tydliga strukturer för vem som gör vad, men det är tillsammans i ett teamarbete som ni driver enheten framåt, samtidigt som du får gott stöd i ditt arbete. Utöver det får du stöd via extern handledning och av övriga förste socialsekreterare och arbetsledare inom förvaltningen genom regelbundna gemensamma träffar. Som anställd i Falköpings kommun erbjuds du även en rad andra förmåner så som bland annat flextid, ledighet på klämdagar, semesterväxling samt friskvårdsbidrag/friskvårdstid.

Vi håller till i nya fräscha lokaler i närheten av Resecentrum vilket skapar goda möjligheter för dig som pendlar. 

Vilka är vi?

Hos oss i Falköping satsar vi på barn och familjer och vågar tänka nytt tillsammans. Vi jobbar för att ge rätt stöd snabbt samt för att skapa en kontinuitet i hela processen för familjerna vi möter. Vi har stort fokus på att hitta kreativa och individuella lösningar på hemmaplan med utgångspunkt i det enskilda barnets behov. Till vårt stöd i detta arbete har vi nyligen fått en ny resurs på enheten i form av en hemmaplanskoordinator. 

På vår enhet ansvarar arton medarbetare tillsammans för mottagning, utredning och uppföljning av öppna insatser gällande barn och unga. I din roll som 1:e socialsekreterare leder och fördelar du det vardagliga arbetet. Du stöttar, agerar bollplank, är kunskapsresurs och ger arbetsledning i ärenden och du kan också behöva gå in och medverka i svåra skeenden eller möten. Du ansvarar för att föredra ärenden från din arbetsgrupp i arbetsutskott samt i förekommande fall i förvaltningsdomstol. I din roll ingår också att planera för och genomföra introduktion av nya medarbetare.  Tillsammans med chef och förstekollega leder du också enhetens utvecklingsarbete. 

Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som har socionomexamen (alternativt utbildning som uppfyller behörighetskrav för att arbeta inom barn- och ungdomsvården).  Erfarenhet av arbetsledning och ett coachande förhållningssätt är meriterande, erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom Barn och Unga är ett krav, liksom B-körkort. Du är mycket väl insatt i de lagar och regler som gäller inom området och kan fungera som referenspunkt för dina medarbetare i metodarbete och i det operativa arbetet. Du har ett högt engagemang för frågorna på enheten samt är trygg i dig själv som person och vad som är viktigt för dig som ledare. 

Som person ser du lösningar och bidrar med positiv energi i en fartfylld och komplex yrkesutövning. Du har en god förmåga att skapa förtroende, lyssna och anpassa dig till nya människor och situationer samt är bra på att organisera och planera både för egen del, men också leda en grupp framåt mot uppsatta mål. Du vill göra skillnad för barn och deras familjer, du tror på varje individs möjlighet till förändring och ser familjenätverket som en positiv drivkraft.   

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Känner du igen dig i beskrivningen och vill utvecklas tillsammans med oss? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar

Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/105
Kontakt
  • Sara Andersson, 0515-885340
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0515-885000
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb